Šošovicový bochník




Suroviny:
  • 200g veľkozrnnej šošovice
  • 500ml vody
  • 2 lyžice ľanových semienok
  • 4 lyžice teplej vody
  • 3 malé cibule
  • 3 lyžice oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 zelená čili paprička
  • petržlenová vňať, šalvia
  • soľ
  • čierne korenie
  • cca 350 - 400ml obľúbenej paradajkovej omáčky /domácej, či kupovanej / ak ku bochníku nevarím paradajkovú omáčku dávam obyčajný pretlak, paradajková chuť je potom výraznejšia / 250ml omáčky ide do bochníka, zvyškom bochník potieram /
  • 100g ovsených vločiek
 Postup:

Šošovicu si vopred namočíme. Prepláchneme a spolu s vodou a soľou uvaríme domäkka. Varím v otvorenom hrnci na slabom plameni. Ak treba podlejeme, ale na záver by v hrnci mala ostať len mierne rozvarená šošovica bez tekutiny.

Šošovicový bochník (fotorecept) - obrázok 1

Ľanové semienka rozdrvíme a zmiešame so 4PL teplej vody. Odložíme na 20 minút bokom.

Šošovicový bochník (fotorecept) - obrázok 2

Pripravíme si ostatné suroviny.

Šošovicový bochník (fotorecept) - obrázok 3

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a na oleji opražíme.

Šošovicový bochník (fotorecept) - obrázok 4

K uvarenej šošovici pridáme cibuľu, prelisovaný cesnak, nakrájanú čili papričku, soľ, čierne korenie a bylinky. Premiešame.

Šošovicový bochník (fotorecept) - obrázok 5

Pridáme ľanové semienka s vodou (mala by z nich vzniknúť hustá kašička), ovsené vločky a 250ml paradajkovej omáčky. Opäť premiešame.

Šošovicový bochník (fotorecept) - obrázok 6

Chlebovú formu vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme do nej šošovicovú zmes, potrieme paradajkovou omáčkou a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 50 - 60 minút.

Šošovicový bochník (fotorecept) - obrázok 7

Šošovicový bochník (fotorecept) - obrázok 8

Upečený bochník necháme vo forme 10 minút, potom  opatrne vyklopíme a potrieme paradajkovou omáčkou aj z ostatných strán. Zapečieme 10 - 15 minút. Necháme cca 15 minút odležať a krájame.



Šošovicový bochník (fotorecept) - obrázok 9                                                                                                   





2 komentárov:

  1. Tento som podla teba robila a bolo to velmi dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ano,aj si pamatam z varechy :) Som rada. AJ mne velmi chuti. Vzdy sa chystam spravit nejaky iny, ale tento je taky dobry a osvedceny, ze nakoniec vzdy skoncim pri tomto recepte :)

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena