Baklažánové karbonátky s fazuľou


Suroviny:
  • 2 menšie baklažány  /spolu cca 500g/
  • väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • 2 lyžice lahôdkového droždia
  • hrnček uvarenej bielej fazule
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • petržlenová vňať
  • hrnček strúhanky
  • červená paprika mletá
  • soľ
  • čierne korenie
Postup:

Baklažán a cibuľu nakrájame na malé kocky.  V panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu. Keď zosklovatie pridáme baklažáne. Opražíme kým baklažán trochu nezmäkne. Odstavíme  a pridáme pretlačený cesnak a petržlenovú vňať. Premiešame a pridáme droždie, soľ, korenie, papriku a fazuľu rozmixovanú so sójovou omáčkou na pyré /stačí ponorným mixérom/. Na záver ešte pridáme cca hrnček strúhanky. Tvarujeme karbonátky, guľky či fašírky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 25-30minút. Necháme ich na plechu mierne vychladnúť, aby sa nerozpadli. Potom už pekne držia tvar.











2 komentárov:

  1. Ahoj Miska. Po dlhej dobe zdravím :) Len poznac, vyborne su. Uz som ich druhykrat tento tyzden robila :)

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena