Tekvicové gnocchi so šalviou a orechami


Suroviny:

Gnocchi:
  • 2 väčšie zemiaky
  • polovica tekvice
  • 2 lyžice lahôdkového droždia
  • muškátový oriešok
  • biele korenie
  • soľ
  • múka hladká
Omáčka:
  • 3 lyžice nahrubo mletých alebo nasekaných vlašských orechov
  • cca 5 lyžíc kokosového oleja
  • 20 lístkov šalvie
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Zemiaky umyjeme, niekoľkokrát prepichneme a uložíme na plech. Tekvicu prerežeme, vyberieme jadierka a tie vlákna okolo (nevyhoď, použi do vývaru). Tekvicu položíme k zemiakom reznou stranou nadol. Spolu pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 40 minút.


Po upečení zemiaky ošúpeme a prepasírujeme, tekvicovu dužinu vyberieme lyžicou a pridáme k zemiakom. Osolíme, pridáme biele korenie, lahôdkové droždie a nastrúhame trochu muškátového orieška. Dobre premiešame a postupne pridávame múku podľa potreby. Vypracujeme mäkke, trochu lepivé cesto. Na dobre pomúčenej doske tvarujeme gnocchi. Uvaríme v jemne osolenej vode. Vyberáme hneď ako vyplávaju nahor. Ja som uvarila len polovicu, ta druha putovala do mrazničky.


Oriešky dáme na suchu rozohriatú  panvicu a po chvíľke  pridáme kokosový olej. Hneď ako sa rozohreje pridáme lístky šalvie. Keď sú oriešky opražené a lístky šalvie stmavli odstavíme. Lístky šalvie sú po chvíľke chrumkavé. Pridáme soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Na záver primiešame uvarené gnocchi.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

© Fazuľky, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena